Εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΔΕΛΤΑ με το τμήμα ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΤΟΥ Δ΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΙΕΚ ΕΥΟΣΜΟΥ 

Πραγματοποιήθηκε την ΤΕΤΑΡΤΗ 03/04/2024

 με τους εκπαιδευτές  Κ.  ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Γ. ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ

Στα πλαίσια του μαθήματος Τεχνική Διδασκαλίας οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον προσομοιωτή οδήγησης. 

Μας υποδέχθηκε ο υπεύθυνος της σχολής οδηγών Δέλτα, κ. Στέργιος Μουτσοκάπας ο οποίος αφού εξήγησε στους σπουδαστές τις δυνατότητες του προσομοιωτή, στην συνέχεια οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τον προσομοιωτή και να ζήσουν μια μοναδική ευκαιρία. 

Διαθέτει 3 οθόνες LCD 40″ και μια ολοκληρωμένη θέση οδηγού με εξοπλισμό πραγματικού αυτοκινήτου ford focus που αποτελείται από κάθισμα με ζώνη ασφαλείας, τιμόνι, πεντάλ, ταμπλό με όργανα μέτρησης, χειρόφρενο και κιβώτιο ταχυτήτων που δημιουργούν τις συνθήκες εσωτερικού αυτοκινήτου. Διαθέτει επίσης αναβαθμισμένο λογισμικό με ηχητικές οδηγίες που φέρνει τον μαθητή-οδηγό αντιμέτωπο με πραγματικές συνθήκες δρόμου και τεστάρει καλύτερα τα αντανακλαστικά του οδηγού.

Ο προσομοιωτής είναι μια μέθοδος που προετοιμάζει και ενημερώνει τον μαθητή για τις συνέπειες των λαθών.   

Με τον προσομοιωτή οδήγησης ο μαθητής βρίσκεται αντιμέτωπος με συνθήκες που είναι αδύνατο να συναντήσει στο δρόμο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, όπως για παράδειγμα οδήγηση υπό δυνατή βροχή, σε χιόνι, με πυκνή ομίχλη, σε ορεινό απότομο δρόμο κ.α. 

Με εκτίμηση

Κ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *