Το ΔΙΕΚ Ευόσμου συμμετείχε με 14 καταρτιζόμενους και 2  άτομα από το εκπαιδευτικό προσωπικό σε πρόγραμμα κινητικότητας του Erasmus+ (2019‐1‐EL01‐KA102‐062168) στην Κύπρο με τίτλο «Η καινοτομία κάτω από τον φακό   του μικροσκοπίου:  Εκπαίδευση  και  πρακτική εξάσκηση Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων σε ευρωπαϊκό περιβάλλον»

Οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων από  24/11/2019 έως 09/12/2019 εκπαιδεύτηκαν σε καινοτόμα και μοντέρνα  πεδία των επαγγελμάτων τους. Όσον αφορά στο προσωπικό, επιμορφώθηκαν σε θέματα επιστημονικά και επαγγελματικά.
Επιμορφώθηκε το εκπαιδευτικό προσωπικό σε θέματα αναλυτικών προγραμμάτων του τομέα τους, της χρήσης νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα στην ενσωμάτωση εκπαιδευτικών πολυμέσων στην διδασκαλία. Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να απασχοληθούν σε Ιατρικά και Μικροβιολογικά Εργαστήρια, τόσο σε οργανωμένες  κλινικές όσο και σε μεμονωμένα αυτόνομα εργαστήρια. Το απόγευμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια, που τους προσέφεραν θεωρητική κατάρτιση για την ειδικότητα τους πέρα από ότι διδάσκονται στο ΔΙΕΚ, παρέχοντας τους έτσι την δυνατότητα να ανακεφαλαιώνουν και να αξιολογούν την ημέρα με τους εκπαιδευτικούς. Κατά την διάρκεια υλοποίησης του σχεδίου, οι καθηγητές-συνοδοί σε συνεργασία με εκπροσώπους των εταίρων στήριξαν έμπρακτα και ψυχολογικά τους σπουδαστές, καταγράφοντας επίσης την πρόοδό τους
Οι ελεύθερες από εργασία μέρες διατέθηκαν για να γνωρίσουν την ιστορία , τον πολιτισμό την κοινωνία και τους ανθρώπους της Κύπρου, να αναπτύξουν σχέσεις και φιλίες.
Οι εταίροι μας στην Κύπρο ανέλαβαν τη διευθέτηση των θεμάτων της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων.
Δόθηκε η δυνατότητας στους μαθητές μας για πρακτική άσκηση σε πραγματικούς χώρους και συνθήκες εργασίας ενώ ταυτόχρονα  επιτεύχθηκε ο εμπλουτισμός των γνώσεων τους (θεωρητικών και πρακτικών), η καλλιέργεια των επιστημονικών τους ενδιαφερόντων, η διεύρυνση των εκπαιδευτικών κι  επαγγελματικών τους προοπτικών, η εξάσκηση των ξένων γλωσσών που ήδη γνωρίζουν, η επαφή με ένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα, η γνωριμία με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Κύπρου, η δημιουργία νέων γνωριμιών-η κοινωνικοποίηση εκτός ελλαδικού χώρου, η δημιουργία προϋποθέσεων για συνέχιση σπουδών ή εργασίας στο εξωτερικό, η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, η καλλιέργεια της οργανωτικότητας/επιμέλειας/επαγγελματικής ηθικής/συνεργατικού πνεύματος και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας..
Όσον αφορά στο προσωπικό, βελτιώθηκε το επιστημονικό κι επαγγελματικό του προφίλ μέσω της επιμόρφωσης, της επαφής με συναδέλφους του  εξωτερικού, της τελειοποίησης της γνώσης της αγγλικής και της απόκτησης μεγαλύτερης εμπειρίας στην υλοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας.
Η επίτευξη όλων αυτών θα επιτρέψει στο σχολείο μας να συνεχίσει τη θετική ανοδική πορεία των τελευταίων ετών και να θέσει ακόμη πιο στέρεες βάσεις για τον ολικό εκσυγχρονισμό του και τη μετατροπή του σε ένα σχολείο τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, πρότυπο και ανοιχτό για τα αντίστοιχα ελληνικά και ευρωπαϊκά.
Ο εταίρος μας, το Ινστιτούτο ERCI , έχει εκπληρώσει με το παραπάνω όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στο σχέδιο, οργάνωσε και διαχειρίστηκε το σχέδιο άψογα με απόλυτη συνέπεια και επαγγελματισμό. Είδαμε την διεισδυτικότητα του, τόσο στην εκπαιδευτική όσο και στην επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου. Πρόσφερε άνετη διαβίωση στους δικαιούχους, χειρίστηκε με απόλυτη ακρίβεια τις μετακινήσεις, ήταν σε καθημερινή επαφή με τους σπουδαστές και το προσωπικό (παρών σε κάθε επαφή), διέθεσε αξιόλογο προσωπικό για την θεωρητική κατάρτιση.